top of page
Mannol termékek

Miért a Mannol termékek?

A válasz egyszerű...: - A német Motorolaj Teszt győztese.


A NÉMET "autó,motor és sport" újság nyertese a MANNOL lett, egy összehasonlító teszt során, ár-teljesítmény viszkozitás, hideg teszt tekintetében.


Viszkozitási teszt:
A Mannol Energy combi LL 5W-30 felülmúlta még a Castrol EDGE 5W-30 motorolajat is a Viszkozitási tulajdonságaiban.
Kopásvédelem , fagyos hideg teszt:
A Mannol olaj a hidegben is a legjobbnak bizonyult kopásvédelem tekintetében. Mannol dermedéspontja -35 foknál van.
A szakértők úgy vélték, hogy a 14 bevizsgált olaj közül a hideg-folyékonyságát tekintve is a legjobbnak a Mannol olaj bizonyult.
Benzines autóknál megfelel a VW 504.00-nak, a diesel autóknál pedig a 507.00-nak, ami az összes új VW típusú személyautónál alkalmazható.
Mercedes 229.51 specifikáció-BMW LL 04-es szabvány (furcsaság) : Mercedes a 229.51 jóváhagyásnál (részecskeszűrős dízelmotorok) esetén nem tünteti fel a Mannolt az üzemeltetési listáján, de a gyári specifikációk alapján megemlítik a Mannol Energy Combi olajat is. A vizsgálatok és minősítések alapján tehát ez az olaj tökéletesen alkalmas a MERCEDES részecskeszűrős motorokhoz is.
A MANNOL adatai alapján ez az olaj megfelel még a BMW LL-04-es szabványnak is.

Végeredmény és összesítés:
Az összes bevizsgált olaj hasonló tulajdonságokkal rendelkezik az adalékanyagok összetételében.
A CASTROL EDGE-nél jobbak az adalékanyagok, két másik olajnál viszont jóval rosszabbak.
Mi számít: az összesített eredmény!
Ezek alapján, a 14 tesztelt és bevizsgált olaj közül a Mannol termék bizonyult a legjobbnak, mind a folyási tulajdonságait, mind pedig az árát, ár-érték arányát tekintve.

 

Eredeti német újságcikk:
http://www.testberichte.de/a/motoroel/magazin/auto-motor-und-sport-7-2013/362235.html

A Mannol az SCT (eredetileg Sudheimer Car Technic, de ma már csak a rövidebb nevet használják) tulajdonában álló márka, a termékeket az SCT-Vertriebs GmbH fejleszti, Hamburg mellett, Wedelben.

Na jó, és mégis, mit gyártanak?

A motorkerékpárok, személyautók, nagy haszonjárművek, ipari gépek vagy hajók, csónakok kenőanyag-szükségleteinek jelentős részét gond nélkül kielégítik a Mannol termékek.

Öt kontinensen 59 országba szállítják több, mint 8000 féle terméküket. 10 hektár a gyár területe, 30 000 000 (harmincmillió, igen) liter tárolókapacitással rendelkeznek a tartályokban, és 35 000 négyzetméter raktár várja a késztermékeket.

A Balti-tenger egyik legnagyobb kikötője található a városban, így szinte közvetlenül rakodják hajóra a Mannol, Pemco, Fanfaro termékeket.

A piaci igényekhez alkalmazkodva, folyamatosan fejlesztik az olajtermékeket és speciális adalékanyagokat, valamint segéd-szervizanyagokat egyaránt.
A termékskálája igen széles, lefedi a kenőanyagokat, az autóápolási- és felszerelési területet egyaránt.

2013 tavaszán az SCT Vertriebs Gmbh megkezdte a fejlesztését és gyártását az Új felső kategóriás motorolaj családjának. Ezen család az alábbi nagy autógyártó vállalatok gépjárműveihez érhetőek el: Opel, Chevrolet, DAEWOO, HYUNDAI, KIA, Peugeot, Citroen, GM. (hamarosan: Renault, Nissan, Ford, Volvo, Toyota, Lexus)

Ennek a projektnek a célja: egy tökéletes szerviz termék létrehozása, a legjobb áron.

A Mannol OEM család fejlesztése során figyelembe vették a GYÁRAK által a modern motorokkal szemben támasztott elvárásokat, kiegészítve az ezen járművek esetén fellépő extrém hatásokat is. (ilyenek pl. a nagy hőmérséklet ingadozás és a rossz minőségű üzemanyag is ..) A Mannol OEM olajcsalád a legjobb magas indexű olajok, és az INFINEUM kémiai vállalat speciális-modern adalékanyagainak hozzáadásával készül.

A Mannol OEM olajcsaládot önálló kutatási központban szigorú ellenőrzéseknek vetik alá, hogy minden tekintetben megfeleljenek az említett vezető autógyártók igen szigorú minőségi követelményeinek.
Napjaink Európájában egyedülállóan az egyik legfejlettebb kenőanyagprogrammal biztosítja, hogy mindig a legmagasabb elvárások kielégítése mellett a legjobb minőségű termékeket állítsa elő.
Ezért lehet az, hogy mára az SCT márkatermékek mellett a Mannol márka a cég egyik pillérterméke.
Az SCT európai színvonalú, minőségi olajtermékeként hódítják a magyar piacot a Mannol® termékei, melyek megfelelnek a legkorszerűbb elvárásoknak, amiket az SCT cégcsoport folyamatos fejlesztésével biztosít hosszútávon.
Az Sct-Vertriebs Gmbh olajai között fő márkaneve a Mannol, a Pemco és Fanfaro mellett.

bottom of page